Σαντορίνη: Δράσεις για τη φροντίδα των ιπποειδών εργασίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης και φροντίδας των ζώων εργασίας του Δήμου Θήρας, με συντονιστή τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Δημήτρη Σιγάλα, στις αρχές του φθινοπώρου πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη και δράση από μέλη της Animal Action και του Greek Animal Welfare Fund (Gawf), με σκοπό να παρασχεθεί κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα στα ιπποειδή του νησιού.

Η ομάδα φροντίδας, η οποία φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Θήρας, αποτελούνταν από τον κτηνίατρο Κωνσταντίνο Όκκα, τον πεταλωτή Τάσο Σκύλλα καθώς και τον τεχνικό δοντιών Άλκη Γκέσκο, ενώ συντονίστρια των φιλοζωικών σωματείων ήταν η κτηνίατρος Ελίζα Γκέσκου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στον χώρο εργασίας των ζώων, στα στέγαστρα της σκάλας του όρμου Φηρών, όσο και στο καταφύγιο ιπποειδών τρίτης ηλικίας που στεγάζεται από το φιλοζωικό σωματείο Σαντορίνης SAWA με την φροντίδα του Δήμου Θήρας. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, με θέμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών στους χώρους εργασίας των ζώων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των φιλοζωικών οργανώσεων στο νησί, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Greek Animal Welfare Fund στην Ελλάδα Paul Mc Glone και την κα Σεραφίνα Αβραμίδου, εκ μέρους της Animal Action Hellas, και να συζητήσει μαζί τους για το πλαίσιο συνεργασίας τους στην υλοποίηση του προγράμματος φροντίδας των ιπποειδών εργασίας στη Σαντορίνη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη