Δυνατότητα εμβολιασμού με AstraZeneca για τις ηλικίες 30-39 ετών

Οι διαδικασίες εμβολιασμού κατά της Covid-19 επιταχύνονται και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30-39 ετών, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την πανδημία, σε συνέχεια της προαναγγελίας του Πρωθυπουργού νωρίτερα σήμερα.

Όπως εξήγησε, αυτή η ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες δόσεις και αν θέλει θα μπορεί να εμβολιαστεί πολύ νωρίτερα απ’ όσο θα εμβολιαζόταν με βάση την ηλικιακή προτεραιοποίηση. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μ. Τρίτη 27/4.

Ο κος Θεμιστοκλέους τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, αναφέροντας πως με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες.

Είπε ακόμη ότι τον Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα και η δυναμικότητα του εμβολιασμού αυτόν τον μήνα θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια. Το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων θα επεκταθεί ως τις 10 το βράδυ και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία τους. Τον Μάιο θα αναπτυχθούν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί με τη συνδρομή δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα.

Σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως ο αριθμός εισαγωγών σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης. Όπως είπε, βρισκόμαστε στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας και για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δε νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν, και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες.

Τα μέχρι τώρα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό ανά ηλικιακή ομάδα:
85+: 61% με τουλάχιστον μία δόση, 65,7% συνυπολογίζοντας και όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού
80-84: 61% με τουλάχιστον μία δόση, 66% συνυπολογίζοντας και όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού
75-79: 68% με τουλάχιστον μία δόση, 77% συνυπολογίζοντας και όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού
70-74: 50% με τουλάχιστον μία δόση, 70,5% συνυπολογίζοντας και όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού
65-69: 27% με τουλάχιστον μία δόση, 68,5% συνυπολογίζοντας και όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού
60-64: 51% με τουλάχιστον μία δόση, 60% συνυπολογίζοντας και όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού

Σημειώνεται ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού. Το Σάββατο 24/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 50.000 εμβολιασμοί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη