Κ. Μητσοτάκης: Εμβολιασμός για τους άνω των 30 από τη Μ. Εβδομάδα – Άνοιγμα εστίασης στις 3/5

Επαναλειτουργία σχολείων στις 10/5 - Υπερτοπικές μετακινήσεις από 15/5

Μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών ξεκινά από τη Μ. Εβδομάδα, με ταχύτατη διαδικασία, ανακοίνωσε με μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας στη χώρα, ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self test.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα 3/5 επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. “Με υποχρεωτικά self test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής”, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι στις 10/5 θα επαναλειτουργήσουν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Όπως έκανε επίσης γνωστό, το Σάββατο 15/5 ανοίγει ο Τουρισμός, για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με αρνητικό τεστ. Την ίδια ημέρα  απελευθερώνονται επίσης οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Το παραπάνω χρονοαδιάγραμμα θα ισχύσει, όπως είπε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση της πανδημίας.

Ακολουθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού:

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη