Σαντορίνη: Εγγραφές και νέα εργαστήρια ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί

Νέα τμήματα εργαστηρίων και μαθημάτων ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί θα ξεκινήσουν σύντομα από τον Κοιν.Σ.Επ. Art.T.O.S. (Art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Τα τμήματα στεγάζονται πλέον σε νέο χώρο στη Μεσαριά, στο οικοδομικό τετράγωνο του Κωτσόβολου, πλησίον του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα εργαστήρια ξεκίνησαν με θερινά τμήματα και συνεχίζονται με νέες εγγραφές για όλη την περίοδο 2018-2019. Τα μαθήματα θα χωρίζονται σε τρεις ενότητες, ενώ θα δημιουργηθούν τμήματα αρχαρίων & προχωρημένων (εφήβων-ενηλίκων).

Για τους αρχάριους η κάθε ενότητα θα χωρίζεται σε δύο στάδια, και μετά την ολοκλήρωσή τους θα εντάσσονται στα τμήματα των προχωρημένων:
– 1ο στάδιο: γνωριμία, επαφή, ασφάλεια και χειρισμός εργαλείων κοπής
– 2ο στάδιο: σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης) όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωσή του.

Οι προχωρημένοι στις δύο ενότητες θα αντλήσουν θέματα και θα σκαλίσουν μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο, και στην τρίτη ενότητα ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία.

Παράλληλα, τα θερινά τμήματα συνεχίζουν στο 2ο στάδιο, ενώ τα περσινά τμήματα Γ & Δ προχωρούν προς την ολοκλήρωση των έργων για το project “Ακρωτήρι-Θήρα-Σαντορίνη αιώνες πολιτισμού”.

Επιμέλεια – διδασκαλία: Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης

Για πληροφορίες και εγγραφές: arttosgr@gmail.com και καθημερινά 18:00-20:00 στο τηλ. 6977562373 και στον χώρο του εργαστηρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here