20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Εγγραφές και νέα εργαστήρια ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί

Share

Νέα τμήματα εργαστηρίων και μαθημάτων ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί θα ξεκινήσουν σύντομα από τον Κοιν.Σ.Επ. Art.T.O.S. (Art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Τα τμήματα στεγάζονται πλέον σε νέο χώρο στη Μεσαριά, στο οικοδομικό τετράγωνο του Κωτσόβολου, πλησίον του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα εργαστήρια ξεκίνησαν με θερινά τμήματα και συνεχίζονται με νέες εγγραφές για όλη την περίοδο 2018-2019. Τα μαθήματα θα χωρίζονται σε τρεις ενότητες, ενώ θα δημιουργηθούν τμήματα αρχαρίων & προχωρημένων (εφήβων-ενηλίκων).

Για τους αρχάριους η κάθε ενότητα θα χωρίζεται σε δύο στάδια, και μετά την ολοκλήρωσή τους θα εντάσσονται στα τμήματα των προχωρημένων:
– 1ο στάδιο: γνωριμία, επαφή, ασφάλεια και χειρισμός εργαλείων κοπής
– 2ο στάδιο: σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης) όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωσή του.

Οι προχωρημένοι στις δύο ενότητες θα αντλήσουν θέματα και θα σκαλίσουν μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο, και στην τρίτη ενότητα ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία.

Παράλληλα, τα θερινά τμήματα συνεχίζουν στο 2ο στάδιο, ενώ τα περσινά τμήματα Γ & Δ προχωρούν προς την ολοκλήρωση των έργων για το project “Ακρωτήρι-Θήρα-Σαντορίνη αιώνες πολιτισμού”.

Επιμέλεια – διδασκαλία: Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης

Για πληροφορίες και εγγραφές: arttosgr@gmail.com και καθημερινά 18:00-20:00 στο τηλ. 6977562373 και στον χώρο του εργαστηρίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη