21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Εγκαίνια και πρώτη συνάντηση για τη Σχολή Γονέων στις 18/10

Share

Τον φετινό κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς, τη “Σχολή Γονέων” όπως έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα”.

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο, στις 18:00, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, στα Φηρά. Θα ακολουθήσει η πρώτη για φέτος συνάντηση της Σχολής Γονέων, με εισηγητή τον κο Ηλία Ματσαγγούρα, Ομότιμο Καθηγητή Παιδαγωγικής και Διδακτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με θέμα: “Η ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης στην οικογένεια και στο σχολείο”.

Συνοπτικά:
Η κριτική και η δηµιουργική σκέψη αποτελούν θεµελιώδεις λειτουργίες του ανθρώπινου νου, η ανάπτυξη των οποίων επηρεάζει την πορεία των παιδιών στο σχολείο και των ενηλίκων στην προσωπική, την κοινωνική και την επαγγελµατική ζωή τους. Ο βαθµός ανάπτυξης της κριτικής και της δηµιουργικής σκέψης καθορίζεται αποφασιστικά από τις επιδράσεις του οικογενειακού και του σχολικού περιβάλλοντος, εποµένως, είναι αυτονόητο ότι για να µπορέσουν η οικογένεια και το σχολείο να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχουν, πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι, ανάλογα, προετοιµασµένοι. Αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να είναι ενηµερωµένοι τόσο για τη φύση των δύο αυτών νοητικών λειτουργιών, όσο και για τους τρόπους µε τους οποίους µπορεί αρχικά η οικογένεια, το πρώτο µεγάλο “σχολείο”, και στη συνέχεια το επίσηµο σχολείο να επιτελέσουν συστηµατικά και αποτελεσµατικά την αποστολή τους και στον εν λόγω τοµέα. Με αυτό το σκεπτικό, η εισήγηση σκοπεύει να ενηµερώσει τους γονείς και να προβληµατίσει τους εκπαιδευτικούς επί των ζητηµάτων αυτών και επί του ρόλου τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων 2019-2020 περιλαμβάνει επτά δράσεις μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο, οι οποίες είναι όλες καταχωρημένες στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του Atlantea.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη