22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα για τα σε εξέλιξη έργα της ΔΕΥΑΘ

Μ. Ορφανός: Δεν έχω ανάγκη να τα καρπωθώ - Μέχρι τέλος του χρόνου η εγκατάσταση του νέου αντλιοστασίου για την αφαλάτωση των Φηρών

Share

Έργα προϋπολογισμού σχεδόν 36 εκατ. ευρώ προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν για τη ΔΕΥΑ Θήρας από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είναι τώρα σε εξέλιξη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Θηραϊκής Πολιτείας. Ανάμεσα στα 16 συνολικά έργα είναι και αυτό για την επέκταση της δυναμικότητας στην αφαλάτωση των Φηρών, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΥΑΘ παρέλαβε πριν λίγες ημέρες το νέο αντλιοστάσιο.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΘ, το νέο αντλιοστάσιο αναμένεται να φτάσει στην Σαντορίνη στις 25 Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του με τα συμπληρωματικά έργα. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας που μαζί με τις συμπληρωματικές κατασκευές (με τον υποθαλάσσιο και χερσαίο αγωγό), θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της κοινότητας Θήρας (Φηρά) και θα συμβάλλει στην οριστική επίλυση της υδροδότησης των οικισμών του Ημεροβιγλίου, του Βουρβούλου και Καρτεράδου.

Με αφορμή την παραλαβή του αντλιοστασίου, ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κος Μανόλης Ορφανός έκανε λόγο για συνέχεια και συνέπεια των έργων που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη ηγεσία, επισημαίνοντας πως “ό,τι θεωρούμε ότι αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΘ, θα το συνεχίσουμε και θα το συμπληρώσουμε με έργα που θα εκσυγχρονίζουν τον Οργανισμό”.

Σχολιάζοντας πάντως την ανακοίνωση της Θηραϊκής Πολιτείας για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και για τις μελέτες άλλων έργων που παραδόθηκαν από την προηγούμενη ηγεσία με την ελπιδα να αξιοποιηθούν, η δημοτική παράταξη “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” με επικεφαλής τον κο Ορφανό, τονίζει με ανακοίνωσή της πως δεν υπάρχει καμία ανάγκη να καρπωθεί ο νέος Πρόεδρος οποιοδήποτε έργο που δε φέρει τη σφραγίδα του.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη