“Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία” το Σάββατο 2/3 στο Μπελλώνειο

Η Ένωση Γονέων Θήρας και ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι” συνδιοργανώνουν το Σαββατο 2/3, ώρα 18:00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρα, ενημερωτική εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία”.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αγγελική Μαλιωτάκη, ψυχολόγος – εγκληματολόγος, ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος, απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας και διαπραγματευτής κρίσεων και ομήρων και ο Βασίλης Μαστρογιάννης, καθηγητής Νομικού Δικαίου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου, ενώ τις ομιλίες θα προλογίσει ο Βασίλης Αλαφούζος, ψυχολόγος και δημοτικός σύμβουλος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την κακοποίηση στην οικογένεια και τη σύνδεση της με την ανήλικη παραβατικότητα. Η προσέγγιση της ενημέρωσης θα γίνει από ψυχολογική και νομική σκοπιά, ενώ σκοπός της θα είναι η κατανόηση του φαινομένου της βίας στην κοινωνία μας και των παραγόντων που την προκαλούν, με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τους τρόπους πρόληψης ενάντια στην κακοποίηση. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν θα είναι η ενδοοικογενειακή βία και η ανήλικη παραβατικότητα, συμπεριλαμβανομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη για γονείς αλλά και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη