Έγκριση όρων δημοπράτησης του διαγωνισμού για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στις Κυκλάδες

Εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή (23/1) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι όροι δημοπράτησης και τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού του έργου: “Βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της ΠΕ Κυκλάδων”.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.425.312,81 ευρώ, ποσό το οποίο έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σκοπό την προειδοποίηση των οδηγών για κινδύνους σε διάφορα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, την οργάνωση των κυκλοφοριακών ρευμάτων καθώς και τη σαφέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ώστε να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι εξής:

1. Τοποθέτηση νέων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας είτε προς αντικατάσταση των παλιών και φθαρμένων, είτε σε σημεία που κρίνονται αυξημένου κινδύνου, όπως για παράδειγμα είναι οι στροφές μεγάλης καμπυλότητας.
2. Τοποθέτηση νέων πινακίδων αναγγελίας κινδύνου και πληροφοριακών και αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων πινακίδων με νέες.
3. Διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου με μονή αξονική γραμμή, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου προβλέπεται διπλή διαγράμμιση, με οριογραμμές εκατέρωθεν του οδοστρώματος και σε θέσεις διαβάσεων πεζών.
4. Τοποθέτηση μεταλλικών μόνιμων ανακλαστήρων, τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών, κλπ, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη