Έγκριση Σπίρτζη για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πλήρη ανακατασκευή του Αθηνιού

Ικανοποίηση στο Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο

Σχεδιάγραμα διαμόρφωσης λιμένα Αθηνιού. Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος.

Η νέα εποχή για το λιμάνι του Αθηνιού είναι πλέον πολύ κοντά, καθώς επίκειται η υπογραφή της σύμβασης με την μειοδότρια εταιρεία του διαγωνισμού για την πλήρη ανακατασκευή του, αρχικού προϋπολογισμού 8.400.000,00 € με ΦΠΑ.

Οι πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, προκειμένου να συνταχθούν και να εγκριθούν οι σχετικές μελέτες και παράλληλα να εξασφαλισθεί το απαραίτητο ποσό από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχαν επιτυχή εξέλιξη.

Μειοδότρια του διαγωνισμού είναι η εργοληπτική εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. με προσφορά, πλήρη και σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης που ανήλθε στο ποσό, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, των 5.816.271,56 € (έκπτωση 30,76%).

[adning id="140783"]

Όπως θα διαμορφωθούν οι προβλήτες, θα μπορούν να δένουν τρία μεγάλα πλοία της ακτοπλοΐας συγχρόνως και με ασφάλεια στον Αθηνιό. Ο χερσαίος χώρος μεγαλώνει κατά δύο περίπου στρέμματα, ενώ το μέτωπο της προβλήτας προς τη θάλασσα θα έχει μήκος 200 μέτρα. Το λειτουργικό βάθος του λιμένα θα είναι 9 μέτρα που είναι υπεραρκετό για την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων.

Σύμφωνα με παλιότερη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται στους 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ωστόσο, μέσα στους πρώτους επτά μήνες προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ικανό τμήμα του έργου, που θα είναι πλήρως λειτουργικό και ασφαλές για την πρόσδεση πλοίων. Η κατασκευή των νέων έργων θα γίνει τμηματικά, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του λιμανιού, αφού ο Αθηνιός αποτελεί τη μοναδική θαλάσσια πύλη εισόδου/εξόδου της Σαντορίνης.

Κλικ εδώ για τη σχετική απόφαση με την υπογραφή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη