Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη μαρίνα στον Μονόλιθο

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Θήρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας ενέκρινε κατά την προχθεσινή (9/7) του συνεδρίαση τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή της νέας μαρίνας στην περιοχή του Μονολίθου που θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 350 μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες θέσεις εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο υπάρχουν σε άρθρο που δημοσιεύθυηκε στο Atlantea τη Δευτέρα 8/7.

Με αυτήν την εξέλιξη, ύστερα από αρκετό διάστημα αδράνειας, ανοίγει ο δρόμος για τον διεθνή διαγωνισμό, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει με σύμβαση παραχώρησης την κατασκευή, αξιοποίηση, λειτουργία και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα Μονολίθου.

Διαφήμιση

Το έργο είχε δρομολογηθεί από το 2012, επί της πρώτης δημαρχιακής θητείας του Νίκου Ζώρζου, οπότε είχε ανατεθεί η προκαταρκτική μελέτη στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων. Το ότι έχουμε φτάσει στο 2024 για να συζητάμε ότι πλησιάζει η δημοπράτηση είναι ενδεικτικό του πόσο χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες για τα λιμενικά έργα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη