20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδικά μέτρα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες της νότιας Αφρικής

Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα

Share

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-CoV-2 κυρίως σε χώρες της νότιας Αφρικής, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, η κυβέρνηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις για τους προερχόμενους από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, τη Ζιμπάμπουε, τη Μοζαμβίκη, το Εσουατίνι, τη Ζάμπια και το Μαλάουι.

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Επισημαίνεται ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

Τα παραπάνω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06:00.

Περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από επτά χώρες της περιοχής της νότιας Αφρικής
Την εισαγωγή περιορισμών σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από επτά χώρες της περιοχής νότιας Αφρικής αποφάσισαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπινάντ “τα κράτη μέλη συμφώνησαν να εισάγουν γρήγορα περιορισμούς σε όλα τα ταξίδια στην ΕΕ από 7 χώρες στην περιοχή της νότιας Αφρικής: Μποτσουάνα, Σουαζιλάνδη, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε. Τα τεστ, η καραντίνα και ο εντοπισμός επαφών για τους εισερχόμενους επιβάτες είναι σημαντικά”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη