Σαντορίνη: Εικαστικές παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Εμπορείου

Αέρας ανανέωσης φύσηξε πριν λίγες ημέρες στο Γυμνάσιο Εμπορείου, καθώς δύο από τις αίθουσες του σχολείου και ένας εξωτερικός χώρος δέχθηκαν την εικαστική παρέμβαση του ζωγράφου Γιάννη Κανίογλου και άλλαξαν όψη.

Από τις 15 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ο εικαστικός Γιάννης Κανίγογλου βρέθηκε από την Καβάλα στη Σαντορίνη, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, προκειμένου να δώσει χρώμα στις άχρωμες αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και να συσπειρώσει τη μαθητική κοινότητα γύρω από αυτόν τον στόχο.

Πράγματι, με τη βοήθεια καθηγητών, γονέων και μαθητών που ενεργοποιήθηκαν, η μία αίθουσα μετατράπηκε σε διαστημική, αναπαριστώντας το πλανητικό σύστημα, ενώ στη δεύτερη αίθουσα αποτυπώθηκε ένα μέρος του οικισμού του Εμπορείου, ύστερα από πρόταση των ίδιων των μαθητών. Στον εξωτερικό χώρο, κοντά στην είσοδο του σχολείου, ο κος Κανίογλου ζωγράφισε μία όψη του Γουλά του Εμπορείου, κάτι που επίσης ζητήθηκε από τους μαθητές.

Η ανταπόκριση των παιδιών του σχολείου στο κάλεσμα συμμετοχής ήταν εντυπωσιακή. Συνολικά συμμετείχαν 140 μαθητές, που είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από τον ίδιο τον ζωγράφο για τον τρόπο ανάμιξης των χρωμάτων, για τον τρόπο χρήσης των πινέλων και για διάφορες πρακτικές, και φυσικά έπαιξαν και οι ίδιοι ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του σχολείου. Κάποιοι μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και σε άλλους χώρους του σχολείου.

Το αποτέλεσμα -όπως αναμενόταν- είναι εντυπωσιακό και οι μαθητές που κάνουν μάθημα στις υπόλοιπες άχρωμες αίθουσες ζητούν επιτακτικά να επαναληφθεί η δράση, ώστε να μπουν χρωματιστές πινελιές σε όλους τους χώρους όπου περνούν πολλές ώρες από την καθημερινότητά τους.

Η εικαστική παρέμβαση από τον Γιάννη Κανίογλου έγινε εθελοντικά. Ανάλογη δράση είχε γίνει πέρσι και στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη