16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Είναι γεγονός ότι ως λαός ξεχνάμε εύκολα…

Share

Στις 07.00 το πρωϊ της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Για πολλούς πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη δικτατορία αλλά αν στρέψει κανείς το βλέμμα στο παρελθόν τέτοιοι χαρακτηρισμοί έχουν επαναδιατυπωθεί ανάλογα με τις κρατούσες απόψεις κάθε εποχής. Είναι γεγονός ότι ως λαός ξεχνάμε εύκολα…

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρέθηκε το σενάριο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ καθώς συνδέθηκε άμεσα με το Μνημόνιο και την τήρηση των συμφωνηθέντων για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα. Δυστυχώς δεν τέθηκαν σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της αύξησης της παραγωγής, της παραγωγικότητας  και της ανταγωνιστικότητας.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι βουλευτές ανέρχονται συνολικά σε 4.873.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ λόγω της λίστας, άμεση θα είναι και η ανάδειξη των βουλευτών που εκλέγονται.  Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη