17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρολίγο ναυτική τραγωδία

Share

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή της Σύρου,  προκάλεσαν προβλήματα στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας.

Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Νήσος Χίος”, με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα κατά τη διαδικασία του απόπλου,  χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Τήνος-Πειραιάς, προσέκρουσε με το πίσω μέρος του στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό ρήγμα. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, από την πρόσκρουση προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Το “Νήσος Χίος” επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Τήνου, καθώς εκείνη τη στιγμή έμπαιναν άλλα δύο πλοία, έπλευσε στη Σύρο προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης του πλοίου. Τα παραπλέοντα πλοία “Blue Star Naxos” και “Θεολόγος Π.” συνόδευσαν το “Νήσος Χίος” μέχρι την Σύρο, όπου έσπευσαν για βοήθεια τα ρυμουλκά του Νεωρίου καθώς άρχισε να παίρνει επικίνδυνα κλίση.

Το απόγευμα, το ταχύπλοο “Highspeed 5”, που έφτασε στο λιμάνι της Σύρου από τη Μύκονο, προκειμένου να παραλάβει 475 επιβάτες του «Νήσος Χίος» για να τους μεταφέρει στην Τήνο, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και προσέκρουσε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία που επιφορτίσθηκαν με αυτό το έργο.

Το “Νήσος Χίος” βρίσκεται στα Ναυπηγεία του Νεωρίου προκειμένου να επισκευασθεί.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη