Τέλος εισόδου θα ξεκινήσει να επιβάλλεται φέτος στους επισκέπτες της Βενετίας, όπως αποφάσισε το ιταλικό κοινοβούλιο, καταρτίζοντας τον προϋπολογισμό εσόδων του 2019.

Μέχρι σήμερα, στη Βενετία ισχύει δημοτικός φόρος παραμονής σε ξενοδοχεία στα 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο, που επιφέρει στον δήμο κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με το νέο τέλος εισόδου, ύψους 2,5 έως 10 ευρώ ανάλογα την περίοδο, που θα επιβάλλεται στους επισκέπτες της πόλης που δε θα διανυκτερεύουν εκεί, τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ετησίως, και θα προορίζονται κυρίως για την αποτελεσματικότερη καθαριότητα της πόλης. Το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων στη Βενετία είναι κατά 40% πιο ακριβό σε σχέση με άλλες πόλεις της Ιταλίας εξαιτίας της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας με το δίκτυο καναλιών και τα στενά δρομάκια για τους πεζούς. Σε περιόδους αιχμής τα σκουπίδια που αφήνουν οι επισκέπτες πίσω τους είναι τόσα πολλά που οι εργάτες καθαριότητας πρέπει να αδειάζουν τους κάδους κάθε μισή ώρα.

Η πόλη υποδέχεται περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, πολλοί από αυτούς μέσω κρουαζιεροπλοίων. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου επισκεπτών προβληματίζει εδώ και καιρό τις τοπικές αρχές και ήδη σε περιόδους αιχμής έχουν τοποθετηθεί πύλες εισόδου, ώστε να γίνεται καταμέτρηση των επισκεπτών προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη Γέφυρα του Ριάλτο και να κλείνουν όταν ξεπεράσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν επίσης να κατευθύνουν τους επισκέπτες σε λιγότερο δημοφιλή σημεία της Βενετίας ή και στα κοντινά νησιά του Μουράνο και του Μπουράνο.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΔΕΝ έχει τουλάχιστον συζητηθεί κάτι παρόμοιο για την Οία τουλάχιστον , για τους επισκέπτες κρουαζιέρας. Ειναι τόσο δύσκολο να θεσμοθετηθεί χρηματικό τέλος επισκέπτη στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας? είναι τόσο δύσκολο να καθοριστεί όριο στους επισκέπτες του οικισμού? Είναι τόσο δύσκολο να οριοθετηθεί συγκεκριμένη διαδρομή επισκεπτών και να μην διαχέονται σε όλον τον οικισμό? Είναι τόσο δύσκολο να ελέγχεται και να απαγορεύεται παντελώς τα DRONES?
    Γνωρίζεται ότι επισκέπτες που διαμένουν στην Οία όταν αναχωρούν στα σχόλια τους αναφέρουν” Μα δεν έχουν αντιληφθεί οι ντόπιοι ότι η κρουαζιέρα με τον συνωστισμό καταστρέφουν τον τόπο τους?”
    Είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος 300 ευρώ την βραδιά και την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην αυλή του να σκαρφαλώνουν διάφοροι άλλοι και πάνω απο το κεφάλι του να πετάνε αεροπλανάκια και να τον τραβάνε φωτογραφίες?
    Αυτη η κατάσταση αναδεικνύει και μια αδυναμία των κατοίκων-επιχειρηματιών να αναλάβουν συλλογικά δράσεις αντιμετώπισης προβλημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here