Εκδόθηκε πρόσφατα και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Φοίνικα το νέο συγγραφικό έργο της Σταυρούλας Κουράκου-Δραγώνα με τίτλο “Εκ βαθέων” με περιεχόμενο βιωματικό.

Η κα Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα είναι ο άνθρωπος που χαρτογράφησε τον ελληνικό αμπελώνα και που υπερασπίστηκε και κατοχύρωσε 27 ελληνικές ονομασίες προέλευσης με νεότερη αυτή του Vinsanto. Είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε και αγωνίστηκε αποτελεσματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την αμπελουργική οικονομία του τόπου μας, τον κλάδο και τους ανθρώπους του.

Όπως αναφέρει η ίδια στην εισαγωγή του βιβλίου της:

[…] Μπήκα στον πειρασμό να γράψω, με βάση αυτό το ερωτηματολόγιο ως οδηγό [του δημοσιογράφου Τάσου Μπρεκουλάκη, εκ των συνεργατών της Lifo] ένα κείμενο που να σκιαγραφεί την επαγγελματική μου ζωή παράλληλα με την εξελικτική πορεία της ελληνικής οινοπαραγωγής. Από αυτό το κείμενο, που γέμισε πολλές σελίδες, αν και μικρό μόνο μέρος των αναμνήσεων μου, δημοσιεύθηκε ένα απόσπασμα στη Lifo (φ. 604, 9.5.2019) σε ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα με φωτογραφίες μου από παλαιότερο τιμητικό έντυπο, και ανέβηκε στο διαδίκτυο. Τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα, τα θερμά emails, καθώς και τα σχόλια στο twitter όχι μόνον από την Ελλάδα αλλά και από Έλληνες του εξωτερικού, δεν μπορώ να μην ομολογήσω ότι με συγκίνησαν.

Έτσι, όταν ο Μπάμπης Λέγγας μου είπε ότι ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου, με τον οποίο μας συνδέει οικογενειακή φιλία από πολύ παλιά, παίρνοντας αφορμή από αυτό το δημοσίευμα, του τηλεφώνησε και του εξέφρασε την επιθυμία να επιχορηγήσει την έκδοση ενός βιβλίου μου με βιωματικό περιεχόμενο, συναίνεσα να δημοσιευθεί το κείμενο που μόλις είχα γράψει.

Αυτή είναι η ιστορία του μικρού βιβλίου που κρατούν οι αναγνώστες στα χέρια τους, το κείμενο του οποίου γράφτηκε εκ βαθέων.

Το “Εκ βαθέων” όπως και τα παρακάτω βιβλία της κας Κουράκου-Δραγώνα είναι διαθέσιμα για αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα του www.santorini.net εδώ.

  • Άμπελος και Οίνος στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο (στα ελληνικά και στα αγγλικά)
  • Σαντορίνη Ιστορικό Οινοπέδιο (στα ελληνικά και στα αγγλικά)
  • Βινσάντο, Το Παραδοσιακό Γλυκό Κρασί της Σαντορίνης (στα ελληνικά και στα αγγλικά)
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here