Εκδηλώσεις στη Σαντορίνη για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Με μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων, με τοπικό συντονιστή το Εθνικό Ωδείο Θήρας και υπό την αιγίδα του ΔΑΠΠΟΣ, η Σαντορίνη θα δηλώσει και φέτος “παρούσα” στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου -συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου- με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang ξεκίνησε στην Γαλλία η Ημέρα Γιορτής της Μουσικής, η οποία έγινε γρήγορα θεσμός και από το 1985 εξαπλώθηκε στην Ευρώπη με τον ίδιο σκοπό. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985, η Αθήνα, πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, έγινε η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, έχοντας καθιερωθεί ως μια ετήσια θεσμική εκδήλωση σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έκτοτε η Ελλάδα τιμά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής κάθε χρόνο.

Στην 24η χρονιά της, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής θα γιορταστεί στην Ελλάδα σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις, αναδεικνύοντας διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ρυθμοί και μελωδίες θα αντηχήσουν από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα έως την Ξάνθη και την Λευκάδα μέχρι την Ρόδο, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιούνιος είναι ο κατεξοχήν μήνας της μουσικής.

Οι εκδηλώσεις στη Σαντορίνη:

Σάββατο 17/6
Ώρα 20:00 | Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη
Συναυλία Σπουδαστών Κλασικών Τμημάτων Εθνικού Ωδείου Θήρας

Τρίτη 20/6
Ώρα 20:00 | Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη
Συναυλία Σπουδαστών Σύγχρονων Τμημάτων Εθνικού Ωδείου Θήρας

Τετάρτη 21/6
Ώρα 20:00 | Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο
Συναυλία “Τίποτα πιο εκλεκτό;” με τη Χορωδία Ενηλίκων και την Παιδική Χορωδία του  ΔΑΠΠΟΣ και του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και νήσων

Σάββατο 24/6
Ώρα 20:00 | Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη
Συναυλία Σπουδαστών Κλασικών Τμημάτων Εθνικού Ωδείου Θήρας

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη