Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Σαντορίνης για την κοπή της πίτας του

Την πίτα του για τη νέα χρονιά έκοψε το Περιφερειακό Παράρτημα Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11/2 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από μέλη του ιερατείου της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Νομικού, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Κοινοτήτων, ενώ η προσέλευση μελών και φίλων του παραρτήματος ξεπέρασε το αναμενόμενο.

Κατά την ομιλία της, παρουσιάζοντας τις δράσεις του παραρτήματος την περασμένη χρονιά, η Πρόεδρος Μαρία Αργυρού στάθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη στους πληγέντες των καταστροφικών φαινομένων (πυρκαγιές – πλημμύρες) της χώρας μας, αλλά και τη βοήθεια που παρείχε μέσω της Κεντρικής Διοίκησης του Ερυθρού προς την Τουρκία-Συρία (σεισμοί) και Παλαιστίνη (συνεχιζόμενος πόλεμος).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τόνισε επίσης ότι με τη βοήθεια τοπικών επιχειρήσεων και φορέων, ο ΕΕΣ συνδράμει αναξιοπαθούσες οικογένειες σε Σαντορίνη και Θηρασιά.

Αναφέρθηκε ακόμα στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξήχθησαν τον Μάιο του 2023 σε πάνω από 300 άτομα, ενώ παραδόθηκαν και μαθήματα ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, από εκπαιδεύτρια του Τομέα Υγείας του ΕΕΣ.

Παράλληλα, απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση προς όλους να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους σε επισκέψεις στους τρόφιμους του Πτωχοκομείου Θήρας, κάτι που θα τους κάνει να νοιώθουν ότι δεν είναι μόνοι ούτε απομονωμένοι.

Τέλος, ευχαρίστησε την τοπική αγορά για τα δώρα που προσέφεραν για τη λαχειοφόρο αγορά, το ζαχαροπλαστείο Ζώτος για την προσφορά της πίτας, την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος για την ποικιλότροπη συμπαράστασή της και τη μεταφορική Χάλαρης για την δωρεάν αποστολή των συγκεντρωθέντων ειδών προς την κεντρική αποθήκη του ΕΕΣ, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη