Σαντορίνη: Έκκληση της ΔΕΥΑΘ για συνετή κατανάλωση νερού

Έλλειψη επάρκειας ύδατος αντιμετωπίζουν τα Φηρά, λόγω έκτακτης βλάβης που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στις εγκαταστάσεις ύδρευσης, η οποία, μέχρι να αποκατασταθεί από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΘ, οδήγησε σε δραματική μείωση των αποθεμάτων νερού στις υφιστάμενες δεξαμενές. Παράλληλα, η ΔΕΥΑΘ επισημαίνει πως οι καταναλώσεις που καταγράφονται είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται.

Η ΔΕΥΑΘ έχει προβεί στη λήψη χρηματοδότησης ύψους 3.084.000 € για την πράξη με τίτλο: “Επέκταση – Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας”, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων έργων υδροληψίας (έχει ήδη υπογραφεί η σχετική σύμβαση ανάθεσης) και την προμήθεια νέων μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότης παραγωγής 2.000 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα. Όμως τα παραπάνω έργα θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2020, με σκοπό την διασφάλιση των μελλοντικών αναγκών της Δ.Κ. Φηρών.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΔΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση και να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές διακοπές στην υδροδότηση το φετινό καλοκαίρι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:

“Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης των Φηρών και να αποφύγουμε πιθανές μελλοντικές διακοπές υδροδότησης κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση ώστε να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του. Η οικονομία στο νερό είναι υπόθεση όλων μας.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη