Ν. Αιγαίο: Εκλογή προεδρείου για το Περιφερειακό Συμβούλιο και μελών για την Οικονομική Επιτροπή

Γιώργος Λεονταρίτης και Χρήστος Ευστρατίου στις θέσεις των Αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα

Από αριστερά: Ν. Βενετοκλή – Αντιπρόδρεος Περιφερειακού Συμβουλίου, Γ. Χατζημάρκος – Περιφερειάρχης, Ν. Δεληγιάννη – Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Γ. Λεονταρίτης – Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Ευδοκία Κατσάνη – Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου, Χ. Ευστρατίου – Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/9) στη Σύρο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη το προεδρείο του σώματος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόεδρος εξελέγη η Αναστασία (Νατάσα) Δεληγιάννη, από την Τήνο η οποία προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Αναστασία (Νατάσα) Βενετοκλή, από τη Ρόδο, που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”.

Γραμματέας εξελέγη η Ευδοκία Κατσάνη, από τη Νάξο, που προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

“Δεσμεύομαι ότι θα δώσω και από αυτή τη θέση τον καλύτερο μου εαυτό για την ευόδωση των σκοπών μας αλλά και ότι θα απαιτήσω σεβασμό προς το θεσμό και τους στόχους που έχουμε χαράξει ως παράταξη για την Περιφέρεια και τα νησιά μας. Αυτή η θητεία θα είναι γόνιμη και εποικοδομητική γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι πολλά και θεωρώ ότι, ανεξαρτήτως παρατάξεων, ο στόχος όλων μας είναι ο ίδιος, δηλαδή η επίλυση των προβλημάτων και η κάλυψη των αναγκών των νησιών μας”, δήλωσε η Νατάσα Δεληγιάννη μετά την εκλογή της στη θέση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

[adning id="140783"]

Ακολούθησε η εκλογή οκτώ μελών της 11μελούς Οικονομικής Επιτροπής, την πλήρη σύνθεση της οποίας συμπληρώνουν, ο Περιφερειάρχης ως Πρόεδρος αυτής και δύο Αντιπεριφερειάρχες, τους οποίους σήμερα ανακοίνωσε ο κ. Χατζημάρκος. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, ο Γιώργος Λεονταρίτης, αναλαμβάνει καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και ο Χρήστος Ευστρατίου, καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

“Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να πάμε τα νησιά μας ακόμα πιο μπροστά”, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του ορισμού του ο Χρήστος Ευστρατίου, ενώ από την πλευρά του, ο Γιώργος Λεονταρίτης, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και κατά την πρώτη θητεία της Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Όπου κι αν ορίσετε τους δύο χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, είτε στα Δωδεκάνησα, είτε στις Κυκλάδες, ουσιαστικά εμείς υπηρετούμε το Νότιο Αιγαίο. Αυτόν τον ενιαίο, εκπληκτικό νησιωτικό χώρο τον οποίο έχουμε την τύχη και την τιμή να υπηρετούμε. Οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου, να είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου με εντιμότητα και με ανάληψη της ευθύνης να φέρουμε εις πέρας τα καθήκοντά μας”. 

[adning id="140783"]

Η πλήρης σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής έχει ως εξής:

Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης – Πρόεδρος
Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Χρήστος Ευστρατίου, Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Τακτικά μέλη
Χαρούλα Γιασιράνη (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Φιλήμονας Ζαννετίδης (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Χρήστος Μπάρδος (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Νίκος Νικολής (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Παναγιώτης Κουνάκης (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Γιώργος Μακρυωνίτης  (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Στέργος Παρδαλός (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Ιωάννης Ντουνιαδάκης (Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου)

Αναπληρωματικά μέλη
Κάλλιστος Διακογεωργίου (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Γιάννης Κρητικός (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Ευστάθιος – Σωτήρης Μαραγκός (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Γιάννης Φλεβάρης (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)
Νίκος Κανταρζής (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Νίκος Γερονικόλας (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Γιώργος Γκούφας (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Ευάγγελος Σιγάλας  (Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου)

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη