15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογή νέου ηγουμένου στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας

Share

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Ρούσσος εξελέγη παμψηφεί νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας, μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 26/3, κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της Ιεράς Μονής.

Ο νέος καθηγούμενος, με καταγωγή από το Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, γεννήθηκε το 1984. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εγκαταβιοί στην Ιερά Μονή από το 2008, όταν και έλαβε το μοναχικό σχήμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Θήρας κ. Επιφάνιος το 2009 τον χειροτόνησε διάκονο και το 2010 πρεσβύτερο. Έλαβε τα οφφίκια του Αρχιμανδρίτη το 2012 και του πνευματικού το 2014.

Ο νέος ηγούμενος της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Ρούσσος, με τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο

Νωρίτερα σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος είχε τελέσει τη Θεία Λειτουργία και το εννιαημέρο μνημοσύνο του π. Δαμασκηνού Γαβαλά, ενώ μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Καθηγουμένου π. Δαμασκηνού Γαβαλά, στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου ο π. Καλλίνικος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη