Γεωλογική περιήγηση από το ΙΜΠΗΣ την Κυριακή 2/4

"Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας: Μια βόλτα στον χώρο και τον χρόνο του νησιού"

Νεότερη ενημέρωση 30/3 ώρα 12:00
Έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών για τη γεωλογική ξενάγηση της Κυριακής 2/4. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email μέχρι αύριο 31/3.


Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, σε συνεργασία με τη ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ διοργανώνουν γεωλογική ξενάγηση/περιήγηση, με θέμα: “Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας: Μια βόλτα στον χώρο και τον χρόνο του νησιού”.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4 με ξεναγούς τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ και είναι ανοικτή στο κοινό και δωρεάν, με την ευγενική χορηγία της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 31/3, ώρα 14:00, στέλνοντας email με το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο ismosav1995@gmail.com. Λόγω περιορισμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6943715932 και 6974496648, καθημερινά 10:00-19:00.

Το πρόγραμμα της περιήγησης την Κυριακή 2 Απριλίου έχει ως εξής: 

  • 09:00. Αναχώρηση από τα Φηρά (από την είσοδο του Λυκείου Φηρών), μετακίνηση με λεωφορεία στη νότια Θήρα. Εισαγωγή στη γεωλογική εξέλιξη του χώρου και των ηφαιστείων. Παρατήρηση των πετρωμάτων των πρώτων ηφαιστείων της Θήρας.
  • 10:30. Παρατήρηση των στρωμάτων της έκρηξης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1613 π.Χ.) στη νότια Θήρα.
  • 12:00. Μετακίνηση στη βόρεια Θήρα. Παρατήρηση των πετρωμάτων των ηφαιστείων της βόρειας Θήρας και των μεγάλων τεκτονικών ρηγμάτων του χώρου.
  • 13:30. Μετακίνηση στην Οία (Αμμούδι). Παρατήρηση στρωμάτων τέφρας μεγάλων εκρήξεων και των νεότερων ρευμάτων λάβας της Θήρας.
  • 15:00. Επιστροφή στα Φηρά.

Ακολουθεί ο γεωλογικός χάρτης της εκδρομής:

Θυμίζουμε ότι μια μέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου 1/4 θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση για το ηφαίστειο.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη