Εκτός από τα πειράματα φυσικής του Planet Physics, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF) στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδα, περιλαμβάνει και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, για το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου.

Αναλυτικά:

Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!

Πότε: Kάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα

Εργαστήριο κοσμήματος
Για ενήλικες και παιδιά δημοτικού

Μικροί και μεγάλοι θα συστηθούν με τα διαφορετικά υλικά και τις δυνατότητές τους, θα γνωρίσουν επιδέξιες τεχνικές και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους χειροποίητα κοσμήματα που θα εκφράζουν τη δική τους προσωπικότητα.

Οι ενήλικες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλο, σύρμα και άλλα υλικά ενώ τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, κορδόνια αλλά και υλικά που θα βρούμε στη φύση όπως βότσαλα ξύλα κ.ά.

Πότε: Σάββατο 9/3, 12:00-14:00 για παιδιά δημοτικού και Κυριακή 10/3, 10:30-12:30 για ενήλικες
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστρια εργαστηρίου: Ελεάνα Καρούμπα

Ζωνταντεύοντας τις ζωγραφιές
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Τα εργαστήρια αυτού του Σαββατοκύριακου θα επικεντρωθούν σε έναν από τους πιο φημισμένους πίνακες του κόσμου, στο “Φιλί” του σπουδαίου Αυστριακού ζωγράφου Γκουστάβ Κλιμτ. Ο πίνακας αυτός, πριν ακόμη ολοκληρωθεί, εκτέθηκε και πωλήθηκε με ένα αντίτιμο που έσπασε κάθε ρεκόρ για την εποχή του. Το κόστος του έφτασε τις 25.000 κορώνες, όταν ο ακριβότερος πίνακας που είχε πωληθεί τότε στην Αυστρία άγγιζε τις 500 κορώνες.

Η ελαιογραφία του Κλιμτ ξεχώρισε για τα πλούσια διακοσμητικά μοτίβα που περιβάλλουν το ζευγάρι που εικονίζεται. Φύλλα χρυσού και περίτεχνες συνθέσεις συγκροτούν ένα βυζαντινό διάκοσμο που χαρακτηρίζει πολλά από τα έργα του Κλιμτ. Την περίοδο που ήταν πιο έντονη η τεχνοτροπία με τα αυτοκρατορικά αυτά στοιχεία σε συνδυασμό με τη χρήση των φύλλων χρυσού την ονομάζουμε “Χρυσή περίοδο”.

Στην Αυστρία ο πίνακας αυτός θεωρείται εθνική κληρονομιά και για να τον τιμήσουν το 2003 εξέδωσαν συλλεκτικό νόμισμα αξίας 100 ευρώ όπου στη μία όψη του είναι χαραγμένο το πορτραίτο του Κλιμτ που εργάζεται στο εργαστήριό του και από την άλλη όψη είναι χαραγμένη μία λεπτομέρεια από το ίδιο το “Φιλί”.

Πότε: Σάββατο 9/3 16:30-18:00, Κυριακή 20/1 10:30-12:00, 12:30-14:00
Kόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία

Μια ιστορία θα σας πω
Ιστορικές συναντήσεις για εφήβους και ενήλικες

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή αυτή θα υπάρχουν πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις που θα προκύψουν, οι συμμετέχοντες θα ανασκαλίσουν το παρελθόν και θα κοιτάξουν το μέλλον.

Στη συνάντηση αυτής της Κυριακής, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στους τόσο ιδιαίτερους τελευταίους αιώνες της ιστορίας του νησιού. Από την ελληνική επανάσταση στην άνθηση της οικονομίας του νησιού λόγω ναυτιλίας και οίνου, από τη συμμετοχή των Θηραίων στην ίδρυση του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, στην μοναδική έκρηξη του 19ου αιώνα. Στον 20ο αιώνα θα δοθεί έμφαση στην κοινωνική διάσταση του Β’ παγκόσμιου πολέμου.

Πότε: Κυριακή 10/3 12:30-13:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονιστής εργαστηρίου: Ιωσήφ Πέρρος

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here