15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα 2019-2020 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Share

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης έχει προγραμματίσει και για τον χειμώνα 2019-2020 εκπαιδευτικές δράσεις και καλεί μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν το φετινό του πρόγραμμα. Δράσεις για παιδιά και για ενήλικες, για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τις τέχνες και τις τέχνες μέσα από τον εαυτό τους.

Για παιδιά

Δημιουργικό εργαστήρι

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών)
Στο Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών δημιουργούμε με ένα σωρό διαφορετικά υλικά και με χίλιους δυο τρόπους, καινούργιους κόσμους γεμάτους φαντασία και χρώματα! Με αφορμή ένα απλό αντικείμενο, μία εικόνα, έναν καλλιτέχνη, ένα τραγούδι ή ακόμα κι ένα συναίσθημα φτιάχνουμε τα δικά μας καλλιτεχνικά έργα, εξοικειωνόμαστε με ποικίλα υλικά και εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούμε τις δεξιότητές μας.

Κάθε Σάββατο από τις 2/11 στις 10:00 | Διάρκεια: 1 ώρα
Εμψυχώτρια: Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, εικαστικός

Για παιδιά Δημοτικού
Στο Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού εξερευνούμε παρέα τον κόσμο της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργώντας έργα, εικόνες, αντικείμενα, ιστορίες και άλλα πολλά! Εμπνεόμαστε από σπουδαίους δημιουργούς, ανακαλύπτουμε νέες τεχνικές, καινούργια υλικά και μαθαίνουμε κι άλλους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας.

Κάθε Σάββατο από τις 2/11 στις 11:30 | Διάρκεια: 2 ώρες
Εμψυχώτρια: Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, εικαστικός

Για ενήλικες

Anger Management Coaching
Κατασκευή και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου διαχείρισης θυμού, 02/11 – 14/12/2019

Μια σειρά σεμιναρίων με στόχο την προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη. Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων με θέμα “Anger Management Coaching – Κατασκευή και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου διαχείρισης θυμού”, απευθύνεται σε ενήλικες που δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους στις κοινωνικές τους επαφές και νιώθουν έντονα συναισθήματα θυμού. Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσονται οι κοινωνικές τους σχέσεις και να βιώνουν κλιμάκωση του θυμού και ματαίωση.

Στόχος είναι η κατανόηση της εχθρικής συμπεριφοράς και των συναισθημάτων που την συνοδεύουν και η εκμάθηση αποτελεσματικών στρατηγικών για τη διαχείριση του θυμού τους. Ο κάθε συμμετέχων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα κατασκευάσει για τον εαυτό του ένα πλάνο δράσης διαχείρισης του θυμού του, το οποίο θα μάθει να εφαρμόζει στην καθημερινότητά του με στόχο την προσωπική και διαπροσωπική του ηρεμία. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία είναι πολύ διαδεδομένη στην Ολλανδία, όπου και εκπαιδεύτηκε η συντονίστρια του σεμιναρίου.

Κάθε Σάββατο από τις 02/11 στις 11:30-13:00. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επτά συναντήσεις της μιάμισης ώρας.

Συντονίστρια: Γωγώ Αγιαννιωτάκη, σύμβουλος ψυχικής υγείας & life coach

Ψυχόδραμα
Βιωματικό Σεμινάριο 16 & 17 Νοεμβρίου 2019

Το ψυχόδραμα αποτελεί ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας η οποία αναπτύχθηκε από τον ψυχίατρο Jacob Moreno, με τις ρίζες της να βρίσκονται στο αρχαίο ελληνικό δράμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος διερευνά τον ψυχισμό των ατόμων μέσα από την θεατρική αναπαράσταση διαφόρων γεγονότων που έχουν βιώσει. Παράλληλα ενθαρρύνονται να συνεχίσουν τις πράξεις τους μέσα από την δραματοποίηση, το παιχνίδι των ρόλων και την δραματοποιημένη αυτοπαρουσίαση, χρησιμοποιώντας λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία. Με αυτό τον τρόπο εξερευνώνται και αναδύονται τα συνειδητά και ασυνείδητα προβλήματα του κάθε ανθρώπου.

Τα σεμινάρια είναι μικροί ομαδικοί βιωματικοί μαραθώνιοι που στόχο έχουν τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής είναι ο Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου και ψυχίατρος Αντώνης Λιοδάκης, ο οποίος αναφέρει ότι “η ψυχιατρική μπορεί να συνδυάσει καλύτερα κι άλλες επιστήμες του ανθρώπου όπως την φιλοσοφία και την κοινωνιολογία και να απαντήσει σε θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης”.

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Νοεμβρίου 10.00-14.00 & 16.00-20.00

Η συμμετοχή είναι ανά 4ωρη συνεδρία, με δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερες για όποιον το επιθυμεί.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο www.santoriniartsfactory.gr. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2286085141, καθημερινά 10:00-14:00 ή μέσω email στο info@santoriniartsfactory.gr.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη