Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός στη Σαντορίνη

Το παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ.Νομικός στη Βλυχάδα, που λειτουργούσε από το 1945 έως το 1981, έχει μετραπεί σε σύγχρονο Βιομηχανικο Μουσείο και προσφέρει στους επισκέπτες του μία αναδρομή στο παρελθόν, ακολουθώντας την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής τομάτας, ενός από τα πιο διάσημα και παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης.

Στο Μουσείο ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις παραδοσιακές μεθόδους που ακολουθούνταν από τους τοματοποιούς της Σαντορίνης, γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου, των κατοίκων της και των παραδόσεών τους.

Τα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν μηχανές επεξεργασίας από το 1890, παλιά χειρόγραφα βιβλία του εργοστασίου, παλιά εργαλεία, τις πρώτες ετικέτες, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις ανθρώπων που εργάστηκαν στο εργοστάσιο.

Στο χώρο λειτουργεί πωλητήριο, που περιλαμβάνει -μεταξύ πολλών άλλων- και καλαίσθητα αντικείμενα αναμνηστικά του Μουσείου. Η πλήρης συλλογή των αναμνηστικών του Μουσείου είναι διαθέσιμη για αγορά online ΕΔΩ

Ο κ. Αντώνης Βάλβης, συνταξιούχος μηχανικός του εργοστασίου, μας ξενάγησε και μας μίλησε για την ιστορία του χώρου και των ανθρώπων του. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη