21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΞΕΕ για μαθητές δημοτικού

Η Φιλοξενία πάει … σχολείο!

Share

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Φιλοξενία ΜΟΥ” παρουσίασαν σήμερα (25/10), σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Το πρόγραμμα “Φιλοξενία ΜΟΥ”, που εντάσσεται στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων και στον θεματικό πυλώνα “Δημιουργώ και καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία”, είναι πλέον διαθέσιμο για να αξιοποιηθεί για μαθητές της Β’ και Γ’ Δημοτικού, για 5-7 διδακτικές εβδομάδες και για 2 ώρες ανά εβδομάδα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι μια πρώτη επαφή των μαθητριών και των μαθητών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της διαφορετικότητας, της επιχειρηματικότητας, της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας που αυτά παρέχουν στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Τουρισμού και εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι σχεδιασμένο από εξειδικευμένους παιδαγωγούς και κατάλληλα διαμορφωμένο για την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται. Αποτελείται από μια σύντομη εικονογραφημένη ιστορία, η οποία δίνει και το έναυσμα για τις προτεινόμενες δραστηριότητες, οι οποίες εμπλέκουν ενεργά τον μαθητή και τη μαθήτρια στην αναζήτηση της γνώσης, προωθούν την ομαδική εργασία και τη συνεργατικότητα. Επιπλέον, περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό για τον εκπαιδευτικό με κατευθύνσεις, συμβουλές και ιδέες για την υλοποίηση του προγράμματος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη