Greek Meetings Alliance: Εθνικός φορέας προβολής της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, του This is Athens Convention & Visitors Bureau του Δήμου Αθηναίων και του Thessaloniki Convention Bureau, δημιουργείται ο εθνικός φορέας προβολής της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού “Greek Meetings Alliance”, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής προσέλκυσης συνεδριακών – επαγγελματικών διοργανώσεων.

Η συνεργασία των τριών φορέων επισημοποιήθηκε σήμερα (25/10) σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε ότι η παρούσα συνεργασία που γεννήθηκε στην πανδημία είναι το πρώτο βήμα ώστε η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη να πρωταγωνιστήσουν στα παγκόσμια συνεδριακά δρώμενα.

Αφού στάθηκε στις δράσεις του Δήμου για την προώθηση και προβολή της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, έκανε ειδική αναφορά στη διοργάνωση του Trade Athens, το ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών του τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Απριλίου με 80 διεθνείς συμμετοχές.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος έκανε λόγο για τη δημιουργία της εθνικής Ελλάδος στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, με την παρούσα συνεργασία. Μάλιστα επεσήμανε ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει ταχύτητα στα συνεδριακά δρώμενα, καθώς τα δεδομένα θα αλλάξουν και με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Helexpo.

Στην παρέμβασή της τέλος η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι ο συνεδριακός τουρισμός βοήθησε πολύ στην άνοδο του Ελληνικού τουρισμού και επισήμανε ότι το υπουργείο θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη