Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας ζητούν οι δημοτικές σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας, Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη, για δύο θέματα που -αν και όχι νέα- παραμένουν επίκαιρα: α) τη σχολική στέγη και τις απαιτήσεις που υπάρχουν για να καλυφθεί ο αυξημένος μαθητικός πληθυσμός και β) την έλλειψη στέγης τους για εκπαιδευτικούς και γενικότερα τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναλυτικά, στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρουν:

Κύριε Πρόεδρε,

Με το έγγραφό μας αυτό ζητάμε να μεριμνήσετε για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων, που έρχονται από παλαιότερα, παραμένουν άλυτα, εγκυμονούν κινδύνους και τέλος δυσφημίζουν το νησί και την κοινωνία του.

1. Σχολική στέγη. Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις. Η προκήρυξη μιας σχετικής μελέτης για την καταγραφή των συνολικών αναγκών της σχολικής μας στέγης θα διευκόλυνε τα μέγιστα.

2. Η έλλειψη στέγης, τα ακριβά μισθώματα για τα βαλάντια των εκπαιδευτικών και γενικότερα δημοσίων υπαλλήλων στέκονται σοβαρά εμπόδια στην κάλυψη των κενών στα σχολεία και στην στελέχωση των εδώ υπηρεσιών. Οι κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη στέγης είναι τεράστιες και κανένα σχετικό μέτρο δεν έχει παρθεί, εκτός από το να “πετάνε το μπαλάκι” στους δήμους, δηλαδή στις τοπικές κοινωνίες. Προτείνουμε να προχωρήσει ο Δήμος σε προκήρυξη ενδιαφέροντος για μίσθωση καταλυμάτων και ενδιαφερόμενα εστιατόρια για τη συμβολή του δήμου και στη διατροφή βάσει κριτηρίων, δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα.

Με την πεποίθηση ότι άμεσα θα απασχολήσουν τα παραπάνω το δημοτικό συμβούλιο, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Θήρα 15/09/2022    

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Μαρία Αργυρού – Ακυλίνα Κόκκαλη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη