Κρατάει τη δυναμική του και τον Σεπτέμβριο ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο

Αυξημένη κατά 18% η επιβατική κίνηση το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε σχέση με το 2019

Ακάθεκτες συνεχίζουν και τον Σεπτέμβριο οι τουριστικές ροές προς τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό, το Νότιο Αιγαίο αναδεικνύεται σε ανθεκτικό προορισμό, καθώς παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση, η επιβατική κίνηση στις αρχές Σεπτεμβρίου προς τα αεροδρόμια που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις υπερβαίνει κατά 18% την κίνηση του αντίστοιχου διαστήματος το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 1-11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.400 πτήσεις με 350.000 περίπου επιβαίνοντες, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της μέσης αύξησης της κίνησης για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στο 17%, πάντοτε σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Πάνω από 4,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο
Με τις παραπάνω επιδόσεις, το πρώτο δεκαήμερο του φθινοπώρου βρίσκει το Νότιο Αιγαίο να σπάει το φράγμα των 4,5 εκατ. επιβατών συνολικά από το εξωτερικό. Αναλυτικότερα, μόνο την Ρόδο, έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2 εκατ. επισκέπτες μέσω διεθνών απευθείας πτήσεων. Η Κως βρίσκεται πολύ κοντά στο 1 εκατ., η Σαντορίνη στις 675.000 περίπου, με αύξηση άνω του 50% σε σχέση με το 2019, η Μύκονος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο και το μικρότερο αεροδρόμιο της Καρπάθου τις 76.000.

Αύξηση 14% τον Αύγουστο, κατά 4,6% πάνω από το μέσο όρο των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας
Περισσότεροι από 1 εκατ. επιβάτες (1.112.207 για την ακρίβεια), μέσω 7.350 απευθείας διεθνών πτήσεων, προσγειώθηκαν τον Αύγουστο στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις. Ειδικότερα, στη Ρόδο έφτασαν 509.503 επιβάτες, στην Κω 256.479, στη Σαντορίνη 177.391 και στη Μύκονο 146.833, με κάθε ένα από τα προαναφερόμενα νησιά να κινούνται ψηλότερα από το προ-πανδημικό ρεκόρ του 2019.

Με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου, στα παραπάνω περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου επιτεύχθηκε αύξηση 14%. Οι επιδόσεις τους κινούνται μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο κατά 4,6% σε σχέση με την αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (9,4%), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Κυριότερες αγορές ανά αεροδρόμιο για τον Αύγουστο
Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού κύλησε χωρίς εκπλήξεις ως προς τις ροές ανά χώρα προέλευσης, διατηρώντας τη σύνθεση της πρώτης πεντάδας αναλλοίωτη σχεδόν, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, για κάθε ένα από τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Έτσι, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία παραμένουν οι κορυφαίες αγορές για Ρόδο και Κω, ενώ η Ιταλία διατηρεί την πρώτη θέση τόσο στη Μύκονο όσο και στη Σαντορίνη. Την τελευταία προτιμούν σε υψηλό ποσοστό και οι Βρετανοί, ενώ αντίστοιχα τη δεύτερη θέση στη Μύκονο καταλαμβάνουν οι Γάλλοι.

Ακολουθούν οι κορυφαίες πέντε αγορές ανά προορισμό για τον Αύγουστο του 2022:

Ρόδος: Μεγάλη Βρετανία 22%, Γερμανία 18%, Πολωνία 8%, Ιταλία 7%, Δανία και Γαλλία 5%
Κως: Γερμανία 29%, Μεγάλη Βρετανία 24%, Ολλανδία 8%, Πολωνία 7%, Ιταλία 7%
Μύκονος: Ιταλία 34%, Γαλλία 18%, Μεγάλη Βρετανία 15%, Γερμανία 6%, Ελβετία και Ισπανία 5%
Σαντορίνη: Ιταλία 28%, Μεγάλη Βρετανία 21%, Γαλλία 15%, Γερμανία 6%, Πολωνία και Ισπανία 4%.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη