Έκθεση αφιερωμένη στον εικαστικό Ι. Σπηλιόπουλο από το Σάββατο 13/7 στην Εστία Πύργου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία Πύργου Καλλίστης” θα φιλοξενήσει στο εντευκτήριό του ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του εικαστικού συλλόγου “Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975”, αφιερωμένη στο έργο του ζωγράφου Ιωάννη Σπηλιόπουλου. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 24 ζωγράφοι και γλύπτες της Σχολής Καλών Τεχνών, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών καθώς και μέλη του συλλόγου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Ιουλίου, ώρα 20:00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10:00-13:30 και 19:00-22:00.

Λίγα λόγια για τον εικαστικό Ιωάννη Σπηλιόπουλο (1906-1975)
Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος γεννήθηκε στον Δούκα της Αρχαίας Ολυμπίας. Φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου από το 1927 έως το 1933. Αποφοίτησε από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Σπύρου Βικάτου με αριστείου έπαινον. Διδάχτηκε ζωγραφική, γλυπτική, αγιογραφία, σκηνογραφία με δασκάλους τους Ιακωβίδη, Παρθένη, Ουμβέρτο Αργυρό, Γεώργιο Ροϊλό, Επαμεινώνδα Θωμόπολο, Σκίππη και Δημητριάδη. Τα χρόνια της Σχολής εντάχθηκε στην αριστερά με αποτέλεσμα να υποστεί εξορίες και περιορισμούς. Απεβίωσε στη Σαλαμίνα σε ηλικία 69 ετών. Έργα του βρίσκονται στην Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, στην Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μουσείο της Ύδρας, στους Δήμους Σαλαμίνας, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Πύργου Ηλείας, Κυθήρων, στο Υπουργείο Παιδείας, Γεωργίας και σε πολλούς συλλέκτες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη