Έκθεση διάφανης ζωγραφικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Τη Μ. Τρίτη τα εγκαίνια

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα, θα φιλοξενεί στους χώρους του από τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019 μέχρι την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 την έκθεση διάφανης ζωγραφικής του Κώστα Φύτρου, με τίτλο “Διάφανο“.

Η καινοτόμα τεχνοτροπία ζωγραφικής όλων των έργων σε διάφανα φιλμ βινυλίου, άλλοτε με ακρυλικά άλλοτε με λάδια ή χρώματα γυαλιού, αναζητούν το διάφανο με τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα και το έντονο στυλ. Αν και η ζωγραφική σε διαφάνεια είναι εντελώς πρωτοποριακή και είναι από τις λίγες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως, τα έντονα χρώματα μαζί με το φως δίνουν το νεύρο και την σπιρτάδα σε βάθος χρόνου, αναδεικνύοντας την έκθεση αυτή ως ένα ταξίδι μέσα από τα συναισθήματα της υποκειμενικής αντίληψης της μορφής.

Η κάθε πινελιά είναι κυκλική και σε μορφή κουλούρας δίνοντας την κίνηση στην εκφραστικότητα χρωμάτων, σχημάτων, γραμμών, δίχως αναφορά στο ορατό, κάτι που αποτελεί τον τρόπο έκφρασης του καλλιτέχνη Κώστα Φύτρου. Όλα τα έργα είναι γεμάτα από έντονο πρασινόλευκο χρώμα με ανοιχτές χρυσές ανταύγειες που θυμίζουν το χρώμα του ροδιού, τα χρώματα του βερίκοκου, τα χρώματα του ροδάκινου, τα χρώματα του μάνγκου, τα χρώματα του πεπονιού και της μπανάνας, ενώ το χρώμα του γιασεμιού και ενίοτε του νυχτολούλουδου θα ολοκληρώσει την μεθυστική διαδρομή για ολοκλήρωση μέσα από την αύρα της θάλασσας και του μπλε γαλάζιου και πετρόλ, με φόντο τη μαγεία του θαλασσινού τοπίου της Σαντορίνης.

Ο Κωνσταντίνος Φύτρος γεννήθηκε στο 1963 στον Πύργο Σαντορίνης, είναι Μηχανικός Πληροφορικής και εκτός από τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, παρουσιάζει έργα του στην ζωγραφική, στην ζωγραφισμένη φωτογραφία, στο animation προσώπων και στην δημιουργία μουσικής. Εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Μ. Τρίτη 23/4 στις 19:30.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 5/5 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00-16:00. Κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη