22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Θήρας: Έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας στην υπαίθρια διαφήμιση

Share

Οι όροι για την υπαίθρια διαφήμιση έχουν καθοριστεί από τη νομοθεσία (Ν.2946/01) και όπως προβλέπεται, αυτή μπορεί να γίνεται αποκλειστικά σε πλαίσια με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κατόπιν σχετικής άδειας του οικείου Δήμου.

Με ανακοίνωσή του, ο Αντιδήμαρχος Θήρας κος Γρηγόρης Μαντούσης κάνει γνωστό πως από την έναρξη του επόμενου έτους (1/1/2020) ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε έλεγχο τήρησης της ανωτέρω νομοθεσίας και σε περίπτωση παράβασης θα προβαίνει στην αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους, οδικό δίκτυο κλπ, οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 8 του Ν.2946/01 θεωρούνται ρύποι και θα απομακρύνονται χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Μετά την αποξήλωση των ανωτέρω πινακίδων, κάθε επανατοποθέτηση θα επισύρει επίσης εκτός της απομάκρυνσης και τις λοιπές κυρώσεις (ποινικές, διοικητικές και πρόστιμα).

“Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων ώστε να διορθώσουμε την αισθητική των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και να επαναφέρουμε τη νομιμότητα στους χώρους αυτούς και στο οδικό δίκτυο” καταλήγει η ανακοίνωση του κου Μαντούση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη