“Ένα άλλο νησί” από την Κυριακή 9/6 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” εγκαινιάζει την Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 20:00, την έκθεση φωτογραφίας του Dewi Glyn Jones με θέμα “Ένα άλλο νησί”.

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα νησιά που βιώνει μια αυξανόμενη ένταση μεταξύ των άφθονων αλλά παροδικών τουριστών και των μόνιμων κατοίκων της. Ο Dewi Glyn Jones αποτυπώνει με το φακό του συναθροίσεις από στατικά και ζωντανά αντικείμενα μέσα στους λευκούς χώρους της Σαντορίνης. Ξεφουσκωμένα φουσκωτά φλαμίνγκο, πεταμένες ψάθες παραλίας, εγκαταλειμμένες ξαπλώστρες, ένα κατάξερο ηλιοτρόπιο, πέντε καρέκλες και σκαμνιά σε διάσκεψη γύρω από ένα τραπέζι – “αντικείμενα” απελευθερωμένα από την ιδιοκτησία – γεμίζουν τις συνθέσεις του Jones.

Κάτι παραμένει κρυμμένο πίσω από την ηρεμία των εικόνων του Jones. Μια λεπτή μεμβράνη χωρίζει την παράλληλη πραγματικότητα της Σαντορίνης, αυτή που βιώνει ο επισκέπτης και αυτή που βιώνει ο κάτοικος…

Ο Dewi Glyn Jones επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για πρώτη φορά το 2014 με την οικογένειά του. Ως καλλιτέχνης και φωτογράφος άρχισε να καταγράφει διάφορες στιγμές του νησιού από την πρώτη του επίσκεψη. Από τότε επέστρεφε κάθε χρόνο (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) για να συνεχίσει τη φωτογραφική του δουλειά, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα αυτήν την έκθεση. Το πρότζεκτ “Ένα άλλο νησί – Another Island” συνεχίζει να εξελίσσεται ως ιδέα, παρ’ όλα αυτά ο Jones έχει ξεκινήσει επίσης ένα νέο πρότζεκτ το οποίο είναι άμεσα αντίθετο με την παρούσα του δουλειά με τον τίτλο “Όταν ο κόσμος εξαφανίζεται – When the World Disappears”. Αυτή η δουλειά θα επικεντρωθεί στη ζωή του νησιού μετά το κλείσιμο της βασικής τουριστικής σεζόν.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας στη Βλυχάδα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10:00 έως τις 18:00.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη