ΣΕΤΕ: Στόχος μια νέα περίοδος ωριμότητας με ένα εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό

Στόχος μας πλέον είναι να μπούμε σε μια νέα περίοδο ωριμότητας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν νέο, επόμενο κύκλο μακροχρόνιας ανάπτυξης. Με ένα νέο εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κος Γιάννης Ρέτσος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη σημερινή (6/6) κλειστή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Ο κος Ρέτσος αναφέρθηκε επίσης στους τρεις πυλώνες στους οποίους βασίστηκαν τα βήματα που έκανε ο ΣΕΤΕ για να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον τουρισμό την προηγούμενη χρονιά: α) Εξωστρέφεια, β) Συνέργειες και γ) Βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα διαχείρισης των προορισμών, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται. Ολόκληρη η ομιλία του κου Ρέτσου είναι διαθέσιμη εδώ.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με την παρέμβαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με τον δημοσιογράφο, κο Γιώργο Κουβαρά, κατά την οποία έγινε αναφορά σε σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του ελληνικού τουρισμού που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσα σε αυτά είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε βάθος 4ετίας στο 20% (από 28% σήμερα), η θέσπιση δύο συντελεστών ΦΠΑ (22% και 11%) σε βάθος 2ετίας και η δυνατότητα ανταλλαγής συντελεστή δόμησης στα ξενοδοχεία με επενδύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Ολόκληρη η συζήτηση μεταξύ του κου Μητσοτάκη και του κου Κουβαρά είναι διαθέσιμη εδώ.

Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με την ομιλία του Προέδρου της AEGEAN, κου Ευτύχιου Βασιλάκη, κατά την οποία, τονίσθηκε μεταξύ άλλων: “Εκείνο που έχουμε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια είναι η συνεργασία και αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά η βελτίωση ορισμένων ποιοτικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η συγκράτηση των επαναλαμβανόμενων τουριστών, η διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε περισσότερες περιοχές, η αντιμετώπιση της εποχικότητας και η αύξηση των τουριστικών εσόδων“. Επίσης, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας με προτεραιότητα στις επιβαρύνσεις της εργασίας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εurobank, κο Φωκίωνα Καραβία (διαθέσιμη εδώ) και του CCO Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ, κο Γρηγόρη Χριστόπουλου (διαθέσιμη εδώ).

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κος Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου επισημαίοντας ότι: “Η ένταση του διεθνούς ανταγωνισμού στον τουρισμό και η πολυμορφία των τουριστικών προϊόντων ανά τον κόσμο επιβάλλουν τη συστηματική προσέγγιση της αγοράς μέσα από έρευνες, αναλύσεις και μελέτες που αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει το τουριστικό επιχειρείν. Απώτερος σκοπός του ΙΝΣΕΤΕ είναι αφενός η συμβολή στην κατανόηση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση της διασύνδεσης με την ευρύτερη τοπική οικονομία, και αφετέρου η ανάδειξη της σπουδαιότητας της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, της λειτουργίας και διαχείρισης των τουριστικών προορισμών και η κρισιμότητα των συνεργειών”.

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2018 παρουσιάσθηκαν από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, κα. Ιωάννα Δρέττα η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: “Με την υποστήριξη όλων, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να οδηγούμε τις εξελίξεις στην προβολή του ελληνικού τουρισμού“. Ολόκληρη η ομιλία της κας Δρέττα είναι διαθέσιμη εδώ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με όλες τις ομιλίες

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη