Σαντορίνη: Έναρξη εγγραφών για τα εργαστήρια ξυλογλυπτικής

Την έναρξη εγγραφών για τα χειμερινά καλλιτεχνικά εργαστήρια ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί ανακοίνωσε η Art.T.O.S. (Art Team Of Santorini). Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις ενότητες και δημιουργούνται τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων (εφήβων-ενηλίκων).

Για τους αρχάριους η πρώτη ενότητα θα χωρίζεται σε δύο στάδια, και μετά την ολοκλήρωσή τους θα εντάσσονται στα τμήματα των προχωρημένων. Το 1ο στάδιο για τους αρχάριους αφορά στη γνωριμία, επαφή, ασφάλεια και χειρισμό των εργαλείων κοπής, ενώ το 2ο στάδιο στη σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης), όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωσή του.

Οι προχωρημένοι στη δεύτερη ενότητα θα αντλήσουν θέματα δικά μας αλλά και από διάφορους πολιτισμούς, μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο, και στην τρίτη ενότητα θα έχουν ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία.

Παράλληλα τα θερινά τμήματα συνεχίζουν με τη 2η και 3η ενότητα και ετοιμάζονται για την έκθεση των έργων τους, ενώ τα παλιά τμήματα Γ & Δ συνεχίζουν την ολοκλήρωση των έργων τους για το μεγάλο πρότζεκτ “ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΘΗΡΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”.

Τα μαθήματα γίνονται στη Μεσαριά, σε χώρο στο οικοδομικό τετράγωνο του Κωτσόβολου, πλησίον του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Θήρας. Επιμέλεια-διδασκαλία: Χρήστος -Cesarios- Αντωνιάδης

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι 10 Οκτωβρίου. Για πληροφορίες: arttosgr@gmail.com, τηλ. 6977562373 και στον χώρο του εργαστηρίου, Τρίτη-Πέμπτη 18:30-20:30.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη