15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έναρξη εκπαιδευτικών εργαστηρίων το Σαββατοκύριακο στο SAF

Share

Ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 13-14 Οκτωβρίου, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ζωνταντεύοντας τις ζωγραφιές
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Στο εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διάσημα έργα από τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και θα επιχειρήσουν την τρισδιάστατη απεικόνισή τους. Θα δώσουν ζωή στον κόσμο τους και θα περπατήσουν μέσα σε αυτά.

Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης για φέτος θα βρεθεί ο ισπανικής καταγωγής Ζουάν Μιρό, ένας απ’ τους πρώτους υπερρεαλιστές. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης ο οποίος βασίστηκε στην παιδική αθωότητα και ειλικρίνεια για να δημιουργήσει εικόνες παιχνιδιάρικες με μία ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα που προέρχεται από τους προϊστορικούς χρόνους και τις πηγές της φύσης. Για τη συνάντηση αυτής της εβδομάδας έχει επιλεχθεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του έργα, “Ο Κήπος”. Οι συμμετέχοντες θα ζωντανέψουν τις αφηρημένες μορφές του πίνακα, αφού όπως έλεγε και ο ίδιος όλα έχουν ζωή.

Τμήματα: Σάββατο 13/10 16:30-18:00, Κυριακή 10:30-12:00 ή 12:30-14:00
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία

Μια ιστορία θα σας πω
Ιστορικές συναντήσεις για εφήβους και ενήλικες

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή αυτή θα υπάρχουν πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις που θα προκύψουν, οι συμμετέχοντες θα ανασκαλίσουν το παρελθόν και θα κοιτάξουν το μέλλον. Αλήθεια, πού ήταν το λεπροκομείο στη Σαντορίνη; Ξέρατε ακόμη ότι Θηραίοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου; Τι θα πει τράχωμα στη Σαντορίνη;

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει μια προσπάθεια ονοματολογικης ερμηνείας της ιστορίας του νησιου, ενώ θα γίνει συζήτηση για τη βιβλιογραφία της Σαντορίνης και πώς μπορούν οι συμμετέχοντες να αρχίζουν να τη διαβαζουν.

Τμήμα: Κυριακή 14/10 12:30-13:00
Συντονιστής εργαστηρίου: Ιωσήφ Πέρρος

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00). Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη