Aegean: Έναρξη πτήσεων από Θεσσαλονίκη προς έξι προορισμούς του εξωτερικού από 15/6

Την έναρξη των απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό κατ’ εξαίρεση μόνο προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης στις 15/6 αντί για 1/7, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Aegean ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά από 15/6 στην επανέναρξη των απευθείας συνδέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και βασικών προορισμών του εξωτερικού, υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών.

Συγκεκριμένα, ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα, ενώ μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Οι συχνότητές θα είναι αρχικά περιορισμένες, αλλά θα αυξάνονται ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τη δυναμική των κρατήσεων και πάντα με την έγκριση των αρχών για την επαναδραστηριοποίηση προς διαφορετικές χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, ο στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετήσει όσο μπορεί περισσότερο και σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.

Τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί έχουν ως εξής:

  • Θεσσαλονίκη-Μόναχο από 15/6, αρχικά με 4 πτήσεις εβδομαδιαία και 6-8 πτήσεις την περίοδο αιχμής τον Αύγουστο
  • Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη από 16/6, αρχικά με 3 πτήσεις εβδομαδιαία και 5-7 πτήσεις την περίοδο αιχμής
  • Θεσσαλονίκη-Ντίσελντορφ από 16/6, αρχικά με 3 πτήσεις εβδομαδιαία και 5-7 πτήσεις την περίοδο αιχμής
  • Θεσσαλονίκη-Στουτγάρδη από 17/6, αρχικά με 2 πτήσεις εβδομαδιαία και 3-4 πτήσεις την περίοδο αιχμής
  • Θεσσαλονίκη – Λάρνακα από 15/6, αρχικά με 3 πτήσεις εβδομαδιαία και αύξηση σε 5-7 πτήσεις την εβδομάδα την περίοδο αιχμής
  • Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ, σε αναμονή της ημερομηνίας προσβασιμότητας, με 2 πτήσεις αρχικά τον Ιούνιο και 2-3 πτήσεις την εβδομάδα κατά την περίοδο αιχμής τον Αύγουστο

Με την έναρξη και των δρομολογίων αυτών προς το εξωτερικό, οι άμεσες συνδέσεις με προορισμούς από Θεσσαλονίκη για το εσωτερικό και το εξωτερικό, φτάνουν τις 20, αφού ήδη έχει ξεκινήσει και θα αυξάνεται κατά τον Ιούνιο η επαναδραστηριοποίηση και στο εσωτερικό δίκτυο, με την άμεση διασύνδεση προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Καλαμάτα, ενώ αργότερα προστίθενται και πτήσεις προς Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Aegean, οι αλλαγές σε περιοριστικά μέτρα που συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας και επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, που είτε επεκτείνουν τους ισχύοντες περιορισμούς, είτε επιτρέπουν την επαναφορά των διασυνδέσεων με συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες, επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας. Στις αλλαγές αυτές, η εταιρεία προσαρμόζεται με ταχύτητα, προσφέροντας ταυτόχρονα αυξημένη ευελιξία και στους επιβάτες της τόσο στην αλλαγή υπαρχόντων εισιτηρίων όσο και σε νέες κρατήσεις.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη