Την τροποποίηση του κανονισμού καθαριότητας και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών του Δήμου Θήρας αποφάσισε ομόφωνα χθες (26/5) το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η αναστολή των άρθρων 37 και 40 της Κανονιστικής Απόφασης 168/2011 και η άρση της απαγόρευσης σχετικά με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην Καλντέρα, καθώς από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και υπάρχει μεγάλος αριθμός σχετικών αιτημάτων.

Όπως αποφασίστηκε, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας του Covid-19, κατά το διάστημα 28/5 έως 8/6/2020 θα επιτρέπεται η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών προετοιμασίας, συντήρησης και ολοκλήρωσης των εκκρεμών οικοδομικών εργασιών στην περιοχή της καλντέρας, εκτός από ρίψη μπετόν-σκυροδέματος και ανέγερση νέας οικοδομής.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη αναστολή των άρθρων θα ισχύσει μόνο για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται παραπάνω, κατά το έτος 2020.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here