Ενημέρωση για την εξέλιξη των δηλώσεων κτηματολογίου στη Σαντορίνη

Του Νικολάου Ζαχαριά*

Όπως είναι γνωστό, στη Σαντορίνη έχει ξεκινήσει η κτηματογράφηση του βόρειου τμήματος του νησιού. Για τον σκοπό αυτό από τις αρχές Ιουλίου υποβάλλονται δηλώσεις είτε στο γραφείο κτηματολογίου της Σαντορίνης, είτε σε αυτό της Αθήνας, είτε ηλεκτρονικά στην σχετική πλατφόρμα του κτηματολογίου.

Μετά από δυο παρατάσεις, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αυτών τυπικά λήγει την 5/1/2022. Λόγω όμως των συνθηκών της πανδημίας, η οποία συνεχίζεται, οι δηλώσεις του κτηματολογίου, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν.4821/21 ο οποίος τροποποιεί το άρθρο 2 παρ. 8 του Ν2308/95, μπορούν να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης και μετά την 5/1/22 έως και την 31/12/22.

Μετά την ημερομηνία αυτή θα γίνονται επίσης δεκτές οι δηλώσεις, αλλά με επιβολή σχετικού προστίμου, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με απόφαση του ΥΠΕΝ,  η οποία θα εκδοθεί πριν την λήξη της προθεσμίας αυτής.

Επομένως, η προθεσμία που έχει τεθεί έως την 5/1/22 για την υποβολή των δηλώσεων δεν είναι η και τελευταία. Οι ιδιοκτήτες έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για να προετοιμάσουν καλύτερα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να υποβάλλουν σωστά τις δηλώσεις τους.

Για κάθε σχετική διευκρίνηση, το γραφείο μας είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων: Εταιρεία Μελετών ΦΛΥΑ, τηλ. 2106811411, email:flya_2@otenet.gr

* Νικόλαος Χρ. Ζαχαριάς
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Πολεοδόμος Μελετητής
Πρώην Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Θήρας
Πρώην Γ.Γ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ)
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου των Ελευθέρων Επαγγελματιών Τοπογράφων Μηχανικών (ΕGOS)


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη