Pick the Alien: Ενημερωτικές και γαστρονομικές δράσεις σε Σαντορίνη και Πάρο

Για την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών, αλλά και της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών

Στη Σαντορίνη και στην Πάρο θα βρεθεί το προσεχές διάστημα η iSea, στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien, όπου θα πραγματοποιήσει δράσεις για την προώθηση της κατανάλωσης ξενικών ειδών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2019 και στο πλαίσιό του έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 3500 πολίτες στα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Φέτος ωστόσο, τόσο η ομάδα, όσο και οι στόχοι του προγράμματος, μεγαλώνουν! Εκτός από την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών, στόχος είναι πλέον και η προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και η αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα ξενικά είδη.

Στη Σαντορίνη, την Πέμπτη 20/10, ώρα 17:00 – 18:30, προσκαλούνται στο ξενοδοχείο De Sol Hotel & Spa όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα εφοδιασμού και διάθεσης ψαριών και θαλασσινών (αλιείς, σεφ και μάγειρες, ιχθυοπώλες, εστιάτορες, ξενοδοχειακές μονάδες, κτλ), αλλά και το κοινό, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα ξενικά είδη της περιοχής και τις επιπτώσεις τους. Την ίδια ημέρα στις 19:00-21:00 καλούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού να δοκιμάσουν ευφάνταστες κι εύγευστες συνταγές που θα ετοιμάσουν καταξιωμένοι σεφ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι δράσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στην Πάρο. Το Σάββατο 22/10, ώρα 17:00-18:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στη Δημοτική Αίθουσα Νηρέας στη Νάουσα, ενώ για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ώρα 19:00-21:00 έχει προγραμματιστεί η γαστρονομική εκδήλωση, στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους. Εκεί θα έχουν όλοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν βρώσιμα θαλάσσια ξενικά είδη και να ανακαλύψουν πώς τα θαλασσινά που επιλέγουν στο πιάτο τους μπορεί να αποτελούν μέρος της λύσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τις συνταγές των εκδηλώσεων θα επιμεληθούν οι σεφ Αλέξανδρος Ουντίλα του εστιατορίου Santorini Wet Stories, Κώστας Αγγελόπουλος του ομίλου Caldera Collection, Γιώργος Δόσπρας του Lauda Restaurant του ξενοδοχείου Andronis Boutique Hotel και Μάριος Σαλταμάνης του εστιατορίου Θάλασσά μου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, με τη συνεργασία του Πανεπιστήμιο Πατρών και του University of Plymouth, καθώς και με την υποστήριξη και συνεργασία του Blue Marine Foundation, του Cyclades Preservation Fund, του Ionian Environment Foundation και του Argolic Environment Foundation.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη