15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θηραϊκή Πολιτεία: Ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα υγείας

Share

Συνάντηση για θέματα δημόσιας υγείας είχαν χθες με την αρμόδια αντιδήμαρχο Θήρας Σοφία Κίτσου, ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκος Ζώρζος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νομικός Γεώργιος και Μηνάς Καφιέρης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία της πανδημίας του Covid-19 στην Σαντορίνη υπό το πρίσμα της παραμονής της περιφερικής ενότητας Θήρας στο τρίτο επίπεδο του χάρτη επιδημιολογικού κινδύνου (αυξημένης επιτήρησης), καθώς και της αναστολής λειτουργίας σχολικού τμήματος στο Καμάρι.

Ως προς το πρώτο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Θηραϊκής Πολιτείας, η κα Κίτσου ενημέρωσε ότι η κατάταξη των Περιφερειών της χώρας σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες είναι ένα θέμα που δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά από σύνθετους παράγοντες. Ως προς το κλείσιμο του σχολικού τμήματος, υπήρξε διαβεβαίωση ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και παρακολουθείται από τους αρμόδιους, ενώ όλα τα τεστ που έγιναν για προληπτικούς λόγους ήταν αρνητικά. “Τέλος, για σειρά άλλων σχετικών θεμάτων, η κα Κίτσου μας παρέπεμψε στο Δήμαρχο και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ”, αναφέρει επίσης η Θηραϊκή Πολιτεία και προσθέτει:

“Η παράταξή μας πιστεύει ότι η ενημέρωση της κοινωνίας είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας κάθε πολιτικής σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Ελλιπής ή αποσπασματική ενημέρωση, παραπληροφόρηση, αποσιώπηση στοιχείων, ωραιοποίηση ή δραματοποίηση της πραγματικής κατάστασης σε ό,τι αφορά την πανδημία μπορεί να οδηγούν τους πολίτες σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Από τον εφησυχασμό και την απροσεξία μέχρι το φόβο, τη συνωμοσιολογία, τη στοχοποίηση ανθρώπων και ομάδων ανθρώπων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διασπορά ψευδών. Δυστυχώς, στους προηγούμενους μήνες υπήρξαν και εδώ τέτοια φαινόμενα. Ακόμα και από εκεί που δεν το περιμέναμε. Η πανδημία δεν είναι πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Ωστόσο είναι πεδίο που η ειλικρινής επικοινωνία παίζει σπουδαίο ρόλο στην συνοχή της κοινωνίας και την προστασία του αγαθού της υγείας, προσωπικής και δημόσιας”.

Με αυτά τα δεδομένα, η συνάντηση με την κα Κίτσου ήταν η πρώτη μιας σειράς ενημερωτικών επαφών της Θηραϊκής Πολιτείας με τους αρμόδιους. Όπως έκανε γνωστό, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, όπου θα τεθούν επί τάπητος η στελέχωση του Νοσοκομείου, η ασφάλεια του προσωπικού, η επάρκεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας. “Σε ό,τι αφορά την πανδημία, μας ενδιαφέρει η δυνατότητα αντιμετώπισης των ασθενών καθώς και του ελέγχου των επαφών τους, όπου αυτό απαιτείται. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν καθημερινά υπάρχουν αναφορές κρουσμάτων στην Π.Ε. Θήρας. Προφανώς απαιτείται ψυχραιμία, προσοχή και εγρήγορση από όλους μας” τονίζει η Θηραϊκή Πολιτεία που με την ευκαιρία, εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όσους νοσούν, υπομονή και δύναμη στις οικογένειες που δοκιμάζονται.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη