Συμβουλές προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω “Κίρκης”

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η κακοκαιρία “Κίρκη” αναμένεται να επηρεάσει από αργά σήμερα (27/10) το βράδυ τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας και βαθμιαία αύριο θα επεκταθεί βορειοανατολικά και θα επηρεάσει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές-καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις άνεμοι) αναμένεται να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες το μεσημέρι της Τετάρτης 28/10 και στα Δωδεκάνησα το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Με αυτή την αφορμή, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλεί τους πολίτες και επισκέπτες των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων):

  • Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
  •  Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
  • Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπάρχουν επίσης αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές υπάρχει και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εδώ. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη