Περιφέρεια: Ενίσχυση των ΑΕΝ Καλύμνου και Σύρου και της ΑΣΤΕΡ Ρόδου μέσω του “ΠεΠ Νότιο Αιγαίο 2021-2027”

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση των υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης προς ένταξη και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Χρηματοδοτική οδό ύψους 3 εκατ. ευρώ, που επιτρέπει την κατάθεση προτάσεων για την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση  της υλικοτεχνικής υποδομής των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Σύρου και Καλύμνου και της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), άνοιξε σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2021-2027”.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει Πρόσκληση με τίτλο “Βελτίωση υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης” και καλεί, ως δυνητικούς Δικαιούχους, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Τουρισμού για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”, Ταμείου ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκoύ Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης) και “Δράση Δ.4.3 Βελτίωση υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης”.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη Πράξεων με την παρούσα Πρόσκληση, ανέρχεται σε 3.000.000 €.

Ειδικότερα, η πρόσκληση αφορά στην υποβολή προτάσεων προμήθειας εξοπλισμού σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, καθώς και στην προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Σύρου και Καλύμνου και αναβάθμιση των εργαστηρίων και των υποδομών της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Ενδεικτικά οι προτάσεις αφορούν:

– Τεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό των ΑΕΝ Καλύμνου και Σύρου (προσομοιωτές χειρισμών, εργαστήρια πολυμέσων, ψηφιακό εξοπλισμό, λοιπό εξοπλισμό εργαστηρίων κ.λπ.)
– Αναβάθμιση υποδομής και τεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό της ΑΣΤΕΡ (εξοπλισμό ΤΠΕ, αναβάθμιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού εργαστηρίων -μαγειρείων και μπαρ, διασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ κ.λπ.)

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr από τις 15/1/2024 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων), ώρα 08:00 έως, αποκλειστικά, τις 15/4/2024 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων), ώρα 16:00.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: “Η νέα Σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Καλύμνου, για την οποία όλοι είμαστε περήφανοι για την ίδρυσή της, χρειάζεται χρηματοδότηση. Ήξερε άλλωστε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής από την πρώτη στιγμή που έπαιρνε την σχετική απόφαση, και με έγγραφη διαβεβαίωσή μας, ότι εμείς θα στεκόμασταν στο πλευρό του και ότι μπορούσε να ποντάρει σε δική μας χρηματοδότηση. Όπως, χρηματοδότηση χρειάζεται και η ΑΕΝ Σύρου και η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Οι Ευρωπαϊκοί πόροι της Περιφέρειάς μας είναι στην διάθεσή τους. Ανοίξαμε σήμερα χρηματοδοτική οδό, ύψους 3 εκατ. ευρώ, που τους επιτρέπει την κατάθεση των προτάσεών τους για την εξεύρεση των πόρων που χρειάζονται για την υλικοτεχνική τους υποδομή. 

Γιατί, στεκόμαστε δίπλα στους οργανισμούς εκπαίδευσης, έμπρακτα, με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες τους, που είναι ανάγκες της κοινωνίας”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη