Εντείνονται οι έλεγχοι για αυθαίρετη δόμηση σε τουριστικούς προορισμούς – Τι είδαν οι ελεγκτές στη Μύκονο

Τις διαδικασίες κατεδάφισης και συμμόρφωσης εκ μέρους όσων αυθαιρετούσαν έναντι των πολεοδομικών διατάξεων στο νησί της Μυκόνου, κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, ενώ τα ευρήματα θα δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με στόχο την τήρηση της πολεοδομικής νομιμότητας, τον σεβασμό στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, καθώς και στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών και επισκεπτών στις ακτές, από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι σήμερα οι Επιθεωρητές Δόμησης και Κατεδαφίσεων έχουν μεταβεί στο νησί της Μυκόνου πέντε φορές (συγκεκριμένα στις 3/4/23, στις 10/4/23, στις 14/7/23, στις 21/12/23 και στις 1/4/24). Διενήργησαν εντατικούς ελέγχους εντοπισμού αυθαίρετης δόμησης σε 13 επιχειρήσεις (Principote, Pasaji, Kuzina, Aeonic Suites & Spa, Alemagou, Super Paradise, Lohan, Solymar, Santanna, JackieΟ’ – Κάστρο Χώρας, JackieO’-Super Paradise στο Πλυντρί, Nammos, Scorpios) και σε ένα ιδιωτικό έργο και παρακολούθησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης και συμμόρφωσης.

Αναλυτικά, τα ευρήματα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μύκονο είναι διαθέσιμα εδώ.

Σημειώνεται πως τις ημέρες αυτές συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει και τη μεταρρύθμιση στα θέματα κατεδάφισης αυθαίρετης δόμησης και άλλες πολεοδομικές διατάξεις, που εισηγείται στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και έχουν προετοιμάσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη