Εντυπωσιακή αύξηση 43,2% στις αφίξεις τουριστών από Ισπανία το 2018

Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας με το Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τον Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO, κ. Zurab Pololikashvili

Σε ολοένα και πιο δημοφιλή προορισμό των Ισπανών αναδεικνύεται η Ελλάδα. Οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στη χώρα μας το 2018 κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο, φτάνοντας τις 255.883, αυξημένες κατά 43,2% σε σχέση με το 2017, ενώ νέα αύξηση αναμένεται το 2019.

Την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και τη θετική δυναμική για το 2019 συζήτησε με παράγοντες της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, κατά τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη, τη σημαντικότερη έκθεση τουρισμού για ισπανόφωνες χώρες, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο με 21 συνεκθέτες.

Ο  κ. Τζιάλλας, μαζί με την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη, συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες, για τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος, μέσα από την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων από την Ισπανία προς την Ελλάδα.

Ο κ. Τζιάλλας επίσης εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση έναρξης της FITUR προς τιμή των εθνικών συμμετοχών και εκθετών, από τη Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Συναντήθηκε ακόμη με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili, τον οποίο ενημέρωσε για το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και τα αποτελέσματα-ρεκόρ του 2018 στον ελληνικό τουρισμό. Επίσης συζήτησαν για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στο παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον και τις θέσεις της χώρας μας, ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στη διαμόρφωση των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.

Ο  κ. Τζιάλλας συναντήθηκε ακόμη με την Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, κα Gloria Guevara Manzo, με τους Υπουργούς Τουρισμού της Αργεντινής κ. GustavoSantos, της Βουλγαρίας κα Nikolina Angelkova και του Μαρόκου κ. MohammedSajid, καθώς επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού της Κροατίας Frano Matušić, με στόχο τη στενότερη συνεργασία στον τουρισμό.

Με τον Πρόεδρο του Ισπανο-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ανδρέα Παππά και τη Διευθύντρια κα Miriam Rodriguez-Ruiz, συζήτησαν για τις επενδυτικές προοπτικές και το αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ισπανικοί όμιλοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Προκειμένου να υποστηριχθεί η δυναμική του ελληνικού τουρισμού στην ισπανική/ισπανόφωνη αγορά, το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να ιδρύσει και να λειτουργήσει στη Μαδρίτη γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αμερική.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here