Επαφές και δικτύωση στις Βρυξέλλες για τον Μ. Ορφανό

Μαζί του και οι Β. Αλαφούζος και Ι. Δακουτρός για ενημέρωση σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και επικεφαλής της παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός, ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Βασίλης Αλαφούζος και το μέλος του ΔΣ του ΔΑΠΠΟΣ Ιάκωβος Δακουτρός. Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού τους, οι τρεις εκπρόσωποι της Σαντορίνης πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ και με τεχνοκράτες, ενώ συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη, Ε. Κουντουρά και Δ. Παπαδημούλη, που εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες της Σαντορίνης για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ενημερώθηκαν επίσης ενδελεχώς για τα προγράμματα που αφορούν το 2021-2027, τις καλές πρακτικές πολιτικής και διαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων και έθεσαν τις βάσεις για άμεση επαφή και ενημέρωση για όλα τα προγράμματα που “τρέχουν” και που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Δήμος Θήρας για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των νησιών.

Μεταξύ άλλων, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις Ελληνίδες Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Έλενα Κουντουρά

Κοινή διαπίστωση ήταν η αξία και η αναγωρισιμότητα που έχει η Σαντορίνη σε διεθνές επίπεδο και ότι με όπλο την γνώση, τη δικτύωση και τη συνεργασία η Σαντορίνη έβαλε τις βάσεις για να είναι μέρος αυτών των προγραμμάτων και των επιδοτήσεων για έργα που θα αναβαθμίσουν τα νησιά μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here