Καρκίνος μαστού: Επέκταση ηλικιακών ορίων για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου “Φώφη Γεννηματά”

Την επέκταση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού “Φώφη Γεννηματά” και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε σήμερα (25/10) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” απευθύνεται σε 1,3 εκατομμύρια γυναίκες 50-69 ετών και παρέχει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, δωρεάν εξέταση σε ειδικό γιατρό και δωρεάν υπερηχογράφημα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) εξέτασε την αναθεώρηση των ηλικιακών ορίων σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες και το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί SMS και στις νέες δικαιούχους, της ομάδας 45-74 ετών.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στα πολύ σημαντικά αποτελέσματα του προγράμματος μέχρι τώρα, καθώς “πάνω από 300 χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας την οποία παρέχουμε στις γυναίκες, και έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 15 χιλιάδες περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα, άρα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους”.

Το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική για την καθιέρωση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση χρόνιων νοσημάτων και τον περιορισμό παραγόντων κινδύνου, χωρίς αποκλεισμούς. Οι δράσεις αυτές, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης”, αποτελούν μία ενεργή προσπάθεια της πολιτείας να προσεγγίσει η ίδια τους πολίτες για θέματα υγείας και πρόληψης, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες ή φόβους που τους αποθαρρύνουν από τη διενέργεια προσυμπτωματικών ελέγχων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη