Ν. Χαρδαλιάς: Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τη γενική χρήση μάσκας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από το κοινό, σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα), καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή εβδομαδιαία ενημέρωση για θέματα του κορονοϊού. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη 29/7. Παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, καθώς και σε καταστήματα εστίασης μόνο για τους εργαζόμενους.

Ο κος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε όμως και εφησυχασμό. Επανέλαβε επίσης πως είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι το διάστημα 1-26/7 έγιναν 171.138 έλεγχοι σε πύλες εισόδου της χώρας. επί 1.294.798 αφίξεων, απ’ όπου προέκυψαν 344 κρούσματα.

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 στη χώρα ανέρχονται σε 429, εκ των οποίων τα 145 βρίσκονται στην Αττική και τα 66 στη Θεσσαλονίκη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη