Επελαύνει ο “Ξενοφών”

Οι θυελλώδεις άνεμοι 8-9 και τοπικά 10 μποφόρ και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας “Ξενοφών” που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα και σήμερα, Πέμπτη 27/9. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται απόψε και αύριο το πρωί κυρίως σε Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Πρόγνωση ταχύτητας και διεύθυνσης των ανέμων τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018 – Πηγή www.meteo.gr

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα να σχηματιστεί αργά απόψε το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο ο Μεσογειακός Κυκλώνας “Ξενοφών” που αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και να επηρεάσει με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου 29/9, στη συνέχεια την Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Κυριακής 30/9 τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα “Ξενοφών” αναμένονται ωστόσο νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Θυμηθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για προφύλαξη από θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες ΕΔΩ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη