Επίκαιρα θέματα της Σαντορίνης στη συνάντηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου με τον Μάρκο Καφούρο

Η κοινή επιδίωξη ανάδειξης του προβλήματος για το χωροταξικό, καθώς και η σθεναρή υποστήριξη για την προώθηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Σαντορίνης που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας με τον βουλευτή Κυκλάδων Μάρκο Καφούρο.

Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νίκος Νομικός έθεσε υπόψη του κου Καφούρου τον προβληματισμό σχετικά με την ερημοποίηση της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τον πληθυσμό του νησιού να μειώνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπορική κίνηση, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα στέγης που έχει δημιουργηθεί με την αλόγιστη εκμετάλλευση των Airbnb. Έθεσε επίσης προς συζήτηση το θέμα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας από την αστυνομία για την καλύτερη επόπτευση και ασφάλεια του νησιού και ότι θα πρέπει να βοηθηθεί η θεσμοθέτηση του μέτρου αυτού για τη νομιμοποίηση των καμερών.

Κοινή βασική επιδίωξη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, είναι το σταμάτημα των επιδοτήσεων για στρατηγικές επενδύσεις που αφορούν την κατασκευή νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τόπο. Αντίθετα συμφωνήθηκε να βοηθήσει ο κος Καφούρος ώστε να επανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις για τις ανακαινίσεις και ποιοτικές αναβαθμίσεις των παλαιών και υφιστάμενων μονάδων, καθώς επίσης η χρηματοδότηση για τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών.

Ο κος Καφούρος αναφέρθηκε στο θέμα του Αθηνιού, αλλά και όλης της καλντέρας, με τα
δίχτυα ανάσχεσης που είναι ήδη πολύ γεμάτα υπό τον φόβο της κατάρρευσης.

Τέλος, έγινε αναφορά στην κοινή προσπάθεια για τη θεσμοθέτηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, θέμα που, όπως είπε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, θα χαθεί ως ειδική μέριμνα εάν δεν οριστικοποιηθεί το αργότερο έως τέλος του 2025.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη